Εφημερίδες

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 1ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Με το νόμο που ψηφίστηκε τον Ιούλιο 2013, οι μαθητές του ΕΠΑΛ όλης της Ελλάδας θα βρουν το Σεπτέμβρη Πολλά εργαστήρια κλειδωμένα, χιλιάδες καθηγητές απολυμένους, σε σχολεία αμφίβολης υγιεινής και αφύλακτα, καθώς απολύονται και οι φύλακες, ενώ απειλούνται οι καθαριστές. Οι χιλιάδες μαθητές των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν (κυρίως των τομέων υγείας, αισθητικής και άλλων) θα αναγκαστούν να μεταφερθούν σε άλλο σχολείο, ή συνεχίσουν σε γενικό λύκειο, η σε ΙΕΚ, όπου θα πληρώνουν δίδακτρα και δεν θα πάρουν απολυτήριο λυκείου, η θα αλλάξουν ειδικότητα. Επίσης ,καθώς έτσι συρρικνώνονται τα ΕΠΑΛ, κάποια σχολεία θα κλείσουν, επιπλέον καθηγητές θα απολυθούν, και άλλες ειδικότητες θα καταργηθούν, και γίνεται βέβαιο ότι και φέτος δεν θα διδαχτούν βασικά μαθήματα, όπως έγινε πέρσι με εκατοντάδες κενά, που το κράτος ποτέ δεν κάλυψε. Δηλαδή, εκτός από τους μαθητές και τους εργαζόμενους, που πετιούνται άμεσα στο δρόμο και άλλοι ,κινδυνεύουν να πεταχτούν στο δρόμο και άλλοι μαθητές και καθηγητές από άλλες ειδικότητες ,ή να μείνουν φέτος σε λειψά σχολεία απολυτήρια .

Επίσης, με τις νέες ρυθμίσει για το Τεχνολογικό Λύκειο, θα αλλάξουν τα πάντα και οι μαθητές θα είναι λίγες ώρες στο σχολείο και πολλές έξω από,μαθητευόμενοι σε κάποια δουλειά, χωρίς μισθό ούτε ασφάλιση, και φυσικά, με λειψή αγωγή.
Μετά το σχέδιο ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ που αποφάσισαν να μας επιβάλουν, η μόνη απάντηση που μπορούν να πάρουν από εμάς την μαθητική κοινότητα του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αχαρνών είναι η εξής :
  • ΟΧΙ στις απολύσεις εκπαιδευτικών
  • ΟΧΙ στο κλείσιμο ή στη συγχώνευση τμημάτων ειδικοτήτων και σχολείων
  • Μόνιμη σταθερή εργασία και επαναπρόσληψη για όλους του καθηγητές
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία
Το μαθητικό συμβούλιο προτείνει την έναρξη των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ με τη μορφή της τετραήμερης κατάληψης από την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.
ΖΗΤΟΥΜΕ Την ψήφο σας και την παρουσία σας για την επικαιροποιήση της πρότασης μας.
Με εκτίμηση


Το 15μελές